عوارض جانبی
فشار خون بالای کنترل نشده می تواند منجر به مشکلات جدیتر سلامت شود. این عارضه عامل اصلی خطر سکته مغزی و نارسایی کلیه است. آسیب به عروق خونی و حملات قلبی نیز از عوارض جانبی دیگر فشار خون بالا هستند. اگر باردار هستید، فشار خون بالا میتواند برای شما و جنین خطرناک باشد و خطر ابتلا به بیماری پره اکلامپسی را بالا ببرد. این بیماری یکی از عوارض بارداری است که موجب فشار خون بالا و آسیب رسیدن به اندامهای بدن (معمولا کبد و کلیه ها) میشود. معمولا پره اکلامپسی پس از هفته بیستم بارداری در زنانی بروز میکند که پیش از آن، فشار خون آنها طبیعی بوده است. عدم درمان پره اکلامپسی در بارداری میتواند منجر به عوارض خطرناک و حتی مرگباری برای مادر و کودک شود.
گاهی پره اکلامپسی هیچ نشانه ای ندارد و فشارخون بیمار به آرامی یا به طور ناگهانی بالا میرود. کنترل فشار خون بخش مهمی از مراقبتهای پیش از زایمان است، زیرا معمولا نخستین نشانه پره اکلامپسی بالا رفتن فشار خون است. فشار خون ۹۰/۱۴۰ میلی متر جیوه یا بالاتر از آن که در ۲ زمان (که دستکم ۴ ساعت با هم فاصله دارند) ثبت شود، غیرطبیعی است.
پره اکلامپسی یک بیماری جدی است که حدود ۱۳ درصد مرگ و میر مادران در سراسر جهان را تشکیل میدهد. با این حال، معمولا یک عارضه قابل کنترل است. این بیماری معمولا در عرض دو ماه پس از تولد کودک از بین میرود.
منبع : https://www-hamshahrionline-ir.cdn.ampproject.org
تنظیم : احمدزهی
786